Baby Shower: Ο αμερικάνικος τρόπος να καλωσορίσεις το μωρό σου!!!


Με το που έμαθα ότι ήμουν έγκυος, άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ ό,τι μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους σχετικά με τα μωρά. Το ένα άρθρο έφερνε το άλλο, άλλωστε έτσι πάει πάντα η αναζήτηση στο ίντερνετ, και έπεσα πάνω σε άρθρα που μιλάγανε για το “Baby Shower”. Είχα δει και μία φίλη μου, που είχε κάνει κάποτε και είχε ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά τότε δεν είχα ασχοληθεί να δω και να μάθω τι ακριβώς είναι. Μου κίνησε λοιπόν την περιέργεια να δω περί τίνος πρόκειται.




Τι είναι το “Baby Shower”;

Το Baby Shower λοιπόν είναι ένα πάρτι καλωσορίσματος για το μωρό που πρόκειται να έρθει στον κόσμο. Γίνεται συνήθως 1 με 2 μήνες πριν γεννηθεί το μωρό. Το διοργανώνουνε οι γυναίκες που είναι πιο “κοντά” στη μέλλουσα μανούλα ώστε να γνωρίζουν τις προτιμήσεις και το πρόγραμμα της μανούλας και είναι ένα πάρτι μόνο για γυναίκες συνήθως.


Σκοπός του “Baby Shower

Γίνεται για να λάβει η μέλλουσα μανούλα τα πρώτα δώρα του μωρού πριν γεννηθεί, ώστε να αποκτήσει τα αναγκαία για τη νέα ζωούλα που έρχεται και έτσι να αγοράσει μετά ό,τι άλλο της λείπει ώστε να μην έχει πράγματα διπλά και τριπλά.

Όπως λοιπόν μπορείς να φανταστείς, θέλησα να διοργανώσω το δικό μου Baby Shower γιατί πετάω τη σκούφια μου για κάτι τέτοια περίεργα πράγματα… Θα είναι μία υπέροχη ανάμνηση που θα διηγούμαι στην κορούλα μου και θα χαίρεται που γιορτάσαμε τον ερχομό της πριν καν έρθει.


Πώς το διοργάνωσα;

·    Συνήθως τα Baby Shower γίνονται απόγευμα γιατί θεωρητικά πρόκειται για “παιδικό πάρτι”. Έτσι κι εγώ το έκανα Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα, ένα μήνα πριν γεννήσω.

    Από καλεσμένες λόγω Covid 19 και εγκυμοσύνης δεν είχα πολλές, 4 άτομα όλα κι όλα. Την ξαδέρφη μου και μέλλουσα νονά της μικρούλας μου, την αδερφή μου και 2 φίλες μας.

·   Το πάρτι έγινε σπίτι μου για να είμαστε πιο άνετα.

     Δημιούργησα τις δικές μου προσκλήσεις και τις έστειλα στα κορίτσια. Όχι που θα μου ξέφευγε…


Φυσικά μπορείς κι εσύ να προμηθευτείς τις δικές σου εκτυπώσιμες ψηφιακές προσκλήσεις κάνοντας κλικ εδώ για κοριτσάκι, εδώ για αγοράκι και εδώ για ένα ουδέτερο χρώμα αν δεν έχεις μάθει ή δε θέλεις να ανακοινώσεις ακόμα το φύλλο του παιδιού.

·    Από φαγητό είχα λουκανικοπιτάκια και σπανακοπιτάκια. Πήρα και αναψυκτικά αφού στα παιδικά πάρτi δεν επιτρέπεται το αλκοόλ…

·    Κανονικά δεν υφίσταται Baby Shower χωρίς τούρτα, επειδή όμως εγώ δεν είμαι και πολύ φαν της τούρτας, πήρα σοκολατόπιτα.

·    Εννοείται ότι αγόρασα παιδικά πιατάκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες, κουταλάκια, πιρουνάκια και κάτι παιδικά κρεμαστά για διακόσμηση.

·   Έφτιαξα καρφιτσούλες με το γνωστό ποντικάκι γράφοντας πάνω σε κάθε μία την ιδιότητα της καλεσμένης σε σχέση με το μωρό: μέλλουσα μανούλα, θεία, νονά, κλπ. και τις έδωσα στα κορίτσια να τις φοράνε καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι.

·    Στα Baby Shower παίζουνε παιχνίδια σχετικά με το μωρό και τη μέλλουσα μαμά και ο νικητής του κάθε παιχνιδιού κερδίζει ένα συμβολικό δωράκι. Εγώ λοιπόν, μιας και μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές, έφτιαξα μόνη μου και τα παιχνίδια και τα δωράκια. Έψαξα στο pinterest τι είδους παιχνίδια παίζουν και κατέληξα στα εξής:

  • “Ποιος ξέρει καλύτερα τη μανούλα;” (με ερωτήσεις σχετικές με τη ζωή μου)
  • “Πες το με μιμήσεις” (κάρτες που έχουν λέξεις σχετικές με το μωρό και με παντομίμα προσπαθούν οι άλλες κοπέλες να καταλάβουν τι είναι)
  • “Τι υπάρχει στην τσάντα σου” (με διάφορα πράγματα που αντιστοιχούν σε κάποιους πόντους όπου στο τέλος προσθέτεις τους πόντους και όποια έχει τους περισσότερους, κερδίζει)
  • “Τι υπάρχει στο κινητό σου” (αντίστοιχο με το “Τι υπάρχει στην τσάντα σου”)
  • “Το αλφάβητο του μωρού” (Ψάχνεις μία λέξη σχετική με το μωρό για κάθε γράμμα σε χρόνο του 1 λεπτού και όποια βρει τις περισσότερες, κερδίζει)




·    Έφτιαξα καρτούλες με προβλέψεις για το μωρό (Πότε θα γεννηθεί, τι ώρα, τι χρώμα μάτια θα έχει, κ.ά.)

·    Εννοείται πως δε θα έλειπε η μουσική. Τι άλλο; Παιδικά τραγουδάκια…

·    Για “βιβλίο ευχών” εκτύπωσα κάποια από τα υπερηχογραφήματά μου ώστε να γράψουν εκεί τις ευχές τους τα κορίτσια, αλλά δε θέλανε να γράψουν μην το χαλάσουν και έτσι τις έβαλα να γράψουν σε ένα βιβλίο που είχα πάρει για να σημειώνω διάφορα για την εγκυμοσύνη μου, ονόματι “Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου”.

·    Στο τέλος του πάρτι, η μανούλα μοιράζει αναμνηστικά δωράκια στις καλεσμένες της που φυσικά τα έφτιαξα και αυτά εγώ.

Και κάπως έτσι έζησα το δικό μου Baby Shower στο οποίο περάσαμε αξέχαστα… 

Όλα αυτά τα συγκέντρωσα σε ένα εκτυπώσιμο PDF το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από το e-shop μου "Δια Χειρός Αικατερίνης" σε εκπληκτική τιμή, πατώντας το ακόλουθο εικονίδιο, για να διοργανώσεις κι εσύ το Baby Shower των ονείρων σου!

 



Εσύ γνώριζες τι είναι το Baby Shower; Έχεις διοργανώσει το δικό σου; Αν όχι, θα το έκανες; Περιμένω τα σχόλιά σου, τις ιδέες σου και τις εμπειρίες από το δικό σου Baby Shower


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Εννοείται ότι δε θα σε άφηνα έτσι! Για να διοργανώσεις κι εσύ το τέλειο Baby Shower, κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ τη λίστα για τη διοργάνωσή του στον παρακάτω σύνδεσμο!!!


Τέλος, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Μέχρι την επόμενη φορά, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!








Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο!!!



Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς το εκτυπώσιμο PDF από το e-shop μου "Δια Χειρός Αικατερίνης" σε εκπληκτική τιμή, πατώντας το ακόλουθο εικονίδιο, για να διοργανώσεις κι εσύ το Baby Shower των ονείρων σου!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις