Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου

Όπως σου έχω ξαναπεί, έχω μία τρέλα με τα αναμνηστικά. Θέλω να έχω αναμνηστικά από σημαντικές περιόδους της ζωής μου, από τα ταξίδια μου και γενικά από ό,τι μπορώ 😁 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης μου λοιπόν, ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα, οπότε έπρεπε να έχω σίγουρα αναμνηστικό. Σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο "Ένα ωραίο αναμνηστικό εγκυμοσύνης!!!", αναφέρθηκα σε ένα από αυτά. Φυσικά όμως δε μου αρκούσε μόνο αυτό! Έκανα λοιπόν μία έρευνα στο Ίντερνετ (όπως κάνω πάντα άλλωστε) μήπως βρω κάτι σε ημερολόγιο γιατί αν δεν έβρισκα, θα το έφτιαχνα μόνη μου!




Έψαχνα και έψαχνα ώσπου έπεσα πάνω σε ένα ημερολόγιο των εκδόσεων Ψυχογιός με τίτλο "Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου". Το έψαξα περισσότερο, είδα και σχόλια γυναικών που το είχανε και αποφάσισα να το παραγγείλω. Βλέπεις η εγκυμοσύνη μου έπεσε πάνω στην πρώτη καραντίνα, δε μπορούσα να το ψάξω από κοντά, μου είχε καρφωθεί κιόλας στο μυαλό να το πάρω και έτσι το αγόρασα. Ήταν μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει!

Το ημερολόγιο αυτό είναι ωραία διαχωρισμένο σε ενότητες. Η πρώτη ενότητα ονομάζεται "Η προετοιμασία για την εγκυμοσύνη" και έχει συμβουλές διατροφής, μας βοηθάει να κάνουμε τον προϋπολογισμό για το μωρό, μας δίνει τον βασικό εξοπλισμό του παιδικού δωματίου και άλλα πράγματα πολύ χρήσιμα. 

Η δεύτερη ενότητα ονομάζεται "Φροντίδα και μαθήματα" όπου μπορούμε να σημειώνουμε ερωτήσεις που έχουμε να κάνουμε στον γυναικολόγο μας και να σημειώνουμε επίσης σημαντικά πράγματα από τα μαθήματα προετοιμασίας πριν από τον τοκετό. 

Η τρίτη ενότητα ονομάζεται "Πριν από τον ερχομό του μωρού" και περιλαμβάνει σημειώσεις για τα ονόματα που προτιμάμε για το μωρό, σημειώσεις και ευχολόγιο για το Baby Shower, σημειώσεις για το παιδικό δωμάτιο και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια. 

Ακολουθούν η τέταρτη, πέμπτη και έκτη ενότητα που είναι τα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης. Είναι χωρισμένα ανά εβδομάδα. Για κάθε εβδομάδα μας δίνει συμβουλές, μας αναφέρει σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το εμβρυάκι μας και έχει και διάφορα για να σημειώσουμε όπως τη διάθεσή μας, τυχόν λιγούρες και πολλά ακόμα. Στο τέλος του κάθε τριμήνου υπάρχει μία σελίδα για να βάλουμε τα τρία μεγάλα υπερηχογραφήματα. 

Στην έβδομη ενότητα με όνομα "Ο τοκετός και η γέννηση", υπάρχει το πλάνο τοκετού, η λίστα για τη βαλίτσα του μαιευτηρίου και ένα υπέροχο αρχείο τοκετού ώστε να σημειώσουμε όλες τις σημαντικές στιγμές από τον τοκετό μας. 

Τέλος, στην όγδοη και τελευταία ενότητα που λέγεται "Ο νέος ερχομός", μπορούμε να σημειώσουμε τα στοιχεία του μωρού μας, να βάλουμε τις πρώτες του φωτογραφίες, να σημειώσουμε ποιοι μας επισκέφθηκαν στο μαιευτήριο και ποιοι στο σπίτι, τι δώρα λάβαμε και φυσικά την εμπειρία μας από την πρώτη μας ημέρα στο σπίτι με το μωράκι μας. 

Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι σε κάθε ενότητα υπάρχουν θήκες για να αποθηκεύουμε όλα όσα θέλουμε. 




Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο αναμνηστικό που θα μπορούσαμε να έχουμε από τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για να κάνουμε στο παιδί μας όταν ενηλικιωθεί και για το οποίο θα μας ευγνωμονεί. Μακάρι να είχα κι εγώ το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης της μαμάς μου για να μάθω τη δική μου ιστορία από το μηδέν, για να μάθω πώς ξεκίνησαν όλα... Άλλες εποχές βέβαια τότε οπότε δε νομίζω να υπήρχαν τέτοια πράγματα ή ακόμα και αν υπήρχαν, δεν θα ήταν τόσο διαδεδομένα... Γι' αυτό σου λέω, πάρτο κι εσύ για το παιδάκι σου! Κυκλοφορεί σε μωβ και ροζ εκδοχή. 


Εσύ έχεις πάρει το δικό σου ημερολόγιο εγκυμοσύνης; Αν ναι, ποιο είναι το δικό σου ημερολόγιο εγκυμοσύνης; Αν όχι, πώς σου φάνηκε η ιδέα αυτή; Περιμένω τα σχόλιά σου!


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!


Οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο που έχω ήδη προμηθευτεί.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις