Πρώτο παιδί; Εδώ θα βρεις τα απαραίτητα ρούχα και είδη προικός για μία νέα αρχή!

Σήμερα σκέφτηκα να ασχοληθώ με τις μέλλουσες μανούλες. Αυτές που γίνονται για πρώτη φορά μανούλες και τα έχουν χαμένα. Που δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και τι να πρωτοπάρουν... 

Για εσένα γλυκιά μέλλουσα μανούλα, ετοίμασα μία λίστα με όσα ρούχα και είδη προικός θα χρειαστείς για αρχή. Στην πορεία θα βρεις και μόνη σου την άκρη και θα προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μέχρι τότε όμως, εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Στο τέλος του άρθρου σου έχω ένα υπέροχο δωράκι! Ένα δωρεάν εκτυπώσιμο με την αναλυτική λίστα για να το κατεβάσεις, να το εκτυπώσεις και να κάνεις τσεκ σε κάθε πράγμα που αγοράζεις ώστε να ξέρεις τι έχεις και τι χρειάζεσαι ακόμα




Πάμε όμως τώρα να δούμε αναλυτικά κάποια πράγματα:

Ξεκινάμε με τα εσωρουχάκια και τις πυτζαμούλες-φορμάκια. Ανάλογα με την εποχή διαλέγουμε αν θα είναι κοντομάνικα ή μακρυμάνικα. Να προτιμήσεις τα εσώρουχα να έχουν άνοιγμα στο πλάι για να μπορείς να του τα φοράς πιο εύκολα γιατί μέχρι να πάρεις το κολάι δε θα σε διευκολύνουν αυτά που φοριούνται από το κεφάλι. Για τον ίδιο λόγο, όσον αφορά τις πυτζαμούλες-φορμάκια, προτίμησε αυτές που έχουν κουμπιά και στα δύο πόδια και όχι μόνο στο ένα. Επίσης πάρτα 1-2 νούμερα μεγαλύτερα γιατί αλλιώς δε θα προλάβεις να τα χρησιμοποιήσεις όλα, το μωρό μεγαλώνει πολύ γρήγορα... 

Σχετικά με την ποσότητα, καλό θα ήταν να πάρεις 10-15 κομμάτια από το κάθε ένα γιατί μέχρι να μάθεις να κλείνεις σωστά τις πάνες θα υπάρξουν αρκετές διαρροές, αλλά επίσης θα σου συμβεί πολλές φορές να τα κάνει είτε κατά την αλλαγή είτε κατά τη μεταφορά προς και από την τουαλέτα. Γι' αυτό το λόγο προτείνω, αν γεννηθεί χειμώνα, να μη στρώσεις χαλιά ακόμα...


Αν δε γεννηθεί καλοκαίρι θα χρειαστείς 2-3 πλεκτά ζακετάκια, 1 μπουφανάκι, 5 ζευγάρια καλτσάκια, 2 ζευγάρια πλεκτά παπουτσάκια και 2 σκουφάκια (αν και εγώ δεν τα χρησιμοποίησα γιατί φοβόμουν το κεφαλάκι της...).

Άλλα που θα χρειαστείς είναι 15 σαλιάρες (λερώνονται πολύ γρήγορα),  2 συνολάκια εξόδου και 4-5 ζευγάρια γάντια για το ξύσιμο.



Όσον αφορά τα είδη προικός, θα χρειαστείς 8 σεντόνια κούνιας (γιατί όπως είπαμε, μέχρι να μάθεις να βάζεις σωστά την πάνα, θα υπάρξουν ατυχήματα), 5 σεντόνια καλαθούνας (για τον ίδιο λόγο), 2 αδιάβροχα σελτεδάκια κούνιας, 4 αδιάβροχα σελτεδάκια καλαθούνας, 8-10 πανάκια ώμου για το ρέψιμο, 3 βαμβακερές πετσέτες μπάνιου, 20 μικρές βαμβακερές πετσετούλες και κουνουπιέρα κούνιας.


Αν δε γεννηθεί καλοκαίρι θα χρειαστείς 2 κουβέρτες κούνιας, 2 κουβέρτες καλαθούνας και 1 χαλί για το δωμάτιο (το χάλι όμως είπαμε το αφήνουμε για λίγο αργότερα 😅).



Σίγουρα θα αναπροσαρμόσεις πολλές φορές τη λίστα. Η κάθε μία μπορεί να χρειαστεί άλλα πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες της, αλλά πάνω κάτω αυτά είναι τα απαραίτητα για να ξεκινήσεις, ή τουλάχιστον, αυτά μου χρειάστηκαν εμένα.

Εγώ εύχομαι από καρδιάς με έναν πόνο, με το καλό το νέο μέλος της οικογένειάς σου και μην αγχώνεσαι, όλα θα τα βρεις στην πορεία. Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε; Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις το εκτυπώσιμο με τη λίστα στο τέλος του άρθρου!


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθετε περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Περιμένω τα σχόλιά σου και μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!





Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο "Τα πρώτα ρουχαλάκια και είδη προικός για το μωρό μου" εδώ!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις