Γλυκιά μου μανούλα! Γιορτάζουμε! Χρόνια μας πολλά!

Πλησιάζει η γιορτή της μητέρας. Είναι η πρώτη φορά που γιορτάζω και είμαι κατενθουσιασμένη! Φέτος θα είναι μία ξεχωριστή Γιορτή της μητέρας για εμένα... 




Εμπρός λοιπόν μανούλες, νέες και παλιές! Αυτή η μέρα μας ανήκει δικαιωματικά. Όλη τη χρονιά τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα. Τη δουλειά μας, τις δουλειές του σπιτιού, τα παιδιά... Να λοιπόν μία ευκαιρία να μην κάνουμε τίποτα άλλο παρά μόνο να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. 

Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με από κοινού δραστηριότητες. Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες.


Ας φυτέψουμε μαζί ένα λουλούδι!

Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να διαλέξουμε τον σπόρο ενός λουλουδιού που αρέσει στο παιδί μας και να τον φυτέψουμε μαζί. Ύστερα θα αναλάβουμε να το φροντίζουμε εναλλάξ. Μία ημέρα εμείς και μία το παιδί μας. Έτσι και θα περάσουμε όμορφα φτιάχνοντας κάτι από το μηδέν μαζί, αλλά και θα μάθουμε στο παιδί μας, με πλάγιο τρόπο, να αναλαμβάνει ευθύνες και να τις φέρνει εις πέρας.


Γιατί δεν πάμε μία βόλτα στη φύση;


Ειδικά όσες ζούμε σε μεγαλουπόλεις, έχουμε μεγάλη ανάγκη να ξεφεύγουμε που και που από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. Ας φύγουμε λοιπόν για λίγο με το παιδάκι μας. Ας πάμε σε κάποιο άλσος (ειδικά στην Αθήνα έχουμε πολλές επιλογές) να κάνουμε πικνικ, να παίξουμε με το παιδί μας και φυσικά να βγάλουμε πολλές φωτογραφίες για να θυμόμαστε τη μέρα αυτή. 


Ας ζωγραφίσουμε μαζί!


Άλλη μία ωραία ιδέα είναι να διαλέξουμε ένα θέμα από κοινού (τι πιο επίκαιρο από τη Γιορτή της μητέρας;) και να ζωγραφίσει ο καθένας μας από μία σχετική ζωγραφιά. Όταν τις τελειώσουμε μπορούμε να τις κορνιζάρουμε και να τις κρεμάσουμε στον τοίχο!

Θα μπορούσαμε επίσης να ζωγραφίσουμε από μία ευχετήρια κάρτα (εμείς προς το παιδί και το παιδί προς τα εμάς) και στο τέλος να τις ανταλλάξουμε. 


Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια...


Μία ακόμα ωραία πρόταση είναι να φτιάξουμε μαζί κουλουράκια. Τα παιδιά τρελαίνονται να βοηθούν στο μαγείρεμα. Έτσι θα τους δώσουμε την ευκαιρία να το διασκεδάσουν με την ψυχή τους πλάθοντας κουλουράκια και θα πάρουν και ένα μάθημα ότι οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να είναι ευχάριστες με την ανάλογη διάθεση και ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και αυτά σε κάποιες από αυτές.




Όπως καταλαβαίνεις, οι ιδέες είναι άπειρες. Όπως όμως και να αποφασίσεις να περάσεις αυτή την ημέρα, είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις αξέχαστα... 

Εσύ πώς σκοπεύεις να περάσεις ή πώς πέρασες τη Γιορτή της μητέρας; Υπάρχει κάποια παλαιότερη χρονιά που σου έχει μείνει αξέχαστη; Περιμένω τα σχόλιά σου! 


Χρόνια πολλά! Να περάσεις μία αξέχαστη ημέρα!

Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις