Τι χρειάζεται να περιλαμβάνει μία τσάντα εξόδου-αλλαγής;

Είμαι σίγουρη ότι πολλές νέες μανούλες, όταν έφτασε η στιγμή για την πρώτη τους βόλτα με το μωράκι τους, αναρωτήθηκαν (όπως κι εγώ άλλωστε) τι πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους όταν βγαίνουν βόλτα με το μωράκι τους και άρα τι χρειάζεται να περιλαμβάνει μία τσάντα εξόδου-αλλαγής. Άλλες πάλι, έχουν την ανασφάλεια μην τυχόν και χρειαστούν κάτι το οποίο δεν έχουν φροντίσει να έχουν μαζί τους. 

Έτσι κι εγώ, όταν ήρθε εκείνη η ώρα, μπήκα στο Ίντερνετ και άρχισα να ψάχνω σχετικά άρθρα. Κράτησα σημειώσεις και όταν τελείωσα την έρευνά μου, έριξα μια ματιά σε όσα είχα σημειώσει, έσβησα κάποια, πρόσθεσα κάποια άλλα και ξεκίνησα να συλλέγω τα απαραίτητα. 




Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σου παραθέσω αυτά που αποφάσισα να κουβαλάω πάντα όταν έχω το παιδί μαζί μου. Φυσικά η κάθε μία μπορεί να προσαρμόσει την τσάντα εξόδου-αλλαγής σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες αλλά θεωρώ ότι, πάνω κάτω, τα απαραίτητα είναι αυτά που θα αναφέρω παρακάτω.




Πριν ξεκινήσω όμως, σου έχω μία έκπληξη! Στο τέλος του άρθρου θα βρεις ένα ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο με την αναλυτική λίστα για την τσάντα εξόδου-αλλαγής! Μην παραλείψεις να το κατεβάσεις για να τσεκάρεις τι έχεις και τι πρέπει να προσθέσεις ακόμα. 


Ας αρχίσουμε λοιπόν!




Πράγματα που θα χρειαστούμε για την αλλαγή πάνας

Θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας 4-5 πάνες, μία κρέμα για τα συγκάματα και μωρομάντηλα (τα οποία μπορούν να μας χρησιμεύσουν για άπειρους σκοπούς). Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκαλάκι με αφρόλουτρο και μία πετσετούλα ώστε, αν είναι εφικτό, να πλύνουμε το μωράκι μας αντί να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλα. Επιπλέον θα πρέπει να έχουμε μια αλλαξιά ρούχα για την περίπτωση "ατυχημάτων". Τέλος καλό είναι να έχουμε και ένα σεντονάκι καλαθούνας μαζί μας ώστε να ακουμπάμε το μωράκι μας εκεί για να το αλλάξουμε. 




Πράγματα που θα χρειαστούμε για το φαγητό

Αν θηλάζουμε, το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα πανάκι για το ρέψιμο. 

Αν δίνουμε ξένο γάλα, καλό είναι να κανονίζουμε να λείπουμε στο διάστημα που μεσολαβεί από το ένα τάισμα στο άλλο μιας και είναι στάνταρ οι ώρες που θα πιει γάλα. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Δε θα χρειαστεί να κουβαλάμε ένα σωρό επιπλέον πράγματα... 

Αν πάλι πρέπει να λείψουμε και το μωρό πρέπει να φάει θα πρέπει να έχουμε μαζί μας μπιμπερό το οποίο, αν το αποστειρώνουμε, η αποστείρωση εκτός ψυγείου κρατάει μόνο για 2 ώρες! Θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί έναν δοσομετρητή σκόνης γάλακτος για να κουβαλάμε μαζί μας την ακριβή ποσότητα σκόνης για μία δόση γεύματος. Επίσης θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα θερμό με έτοιμο βρασμένο νερό και τέλος μία σαλιάρα και ένα πανάκι για το ρέψιμο.

Αν το παιδί έχει μπει στις στερεές τροφές, μην ξεχάσουμε να κουβαλάμε μαζί μας ένα μπιμπερό με νεράκι γιατί τώρα που πιάνει ζέστη το μωρό θα διψάει όλο και πιο πολύ.




Άλλα πράγματα

Σίγουρα θα χρειαστούμε ένα φορητό φαρμακείο για παν ενδεχόμενο. Το τι θα περιέχει το φαρμακείο το αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο μου. Αν θέλεις να το θυμηθείς, πάτα εδώ.

Τέλος, καλό θα ήταν να κουβαλάμε πάντα μαζί μας το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και ένα χαρτί με χρήσιμα τηλέφωνα όπως του παιδιάτρου και του φαρμακοποιού μας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα μας προδώσει το κινητό μας...


Όπως κι αν αποφασίσεις να εξοπλίσεις την τσάντα εξόδου-αλλαγής, ένα είναι το μόνο σίγουρο: θα αναθεωρήσεις πολλές φορές για τα πράγματα που θέλεις να έχεις μαζί σου σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες σου. Εγώ απλά σου δίνω τις κατευθυντήριες γραμμές από το πού να ξεκινήσεις.

Εσύ τι άλλο έχεις μαζί σου όταν βγαίνεις βόλτα με το/ τα παιδάκι/ -ια σου; Περιμένω τα σχόλιά σου! 

Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τη ΔΩΡΕΑΝ λίστα με όλα τα απαραίτητα που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου!


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!



Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ τη λίστα "Τσάντα εξόδου-αλλαγής" εδώ!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις