Κρέμα με σιμιγδάλι και βερίκοκο

Σήμερα θα σου παρουσιάσω μία υπέροχη κρεμούλα για το απογευματινό γεύμα του μωρού που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κοινές κρέμες του εμπορίου.


Αποτελείται από σιμιγδάλι το οποίο περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, όπως επίσης είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας.

Επίσης περιλαμβάνει κανέλα η οποία περιέχει βιταμίνη Ε, νιασίνη (μία μορφή της βιταμίνης Β3), βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και χαλκό.

Τέλος, περιλαμβάνει βερίκοκο, το οποίο περιέχει κάλλιο, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες C και Α και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.




Πάμε τώρα να δούμε τη διαδικασία παρασκευής της:

Υλικά:

200 ml γάλα 
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα κανέλα για άρωμα
2 βερίκοκα πολτοποιημένα


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Βράζουμε την κρέμα μας, ανακατεύοντας που και που, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει.

Πολτοποιούμε σε ένα μούλτι το βερίκοκο ή το λιώνουμε με ένα πιρούνι αν είναι πολύ γινωμένο. 

Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά, τη βάζουμε στο πιατάκι του μωρού, ρίχνουμε και το πολτοποιημένο βερίκοκο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Η κρεμούλα μας είναι έτοιμη!


Σημειώσεις:

1) Όσον αφορά το γάλα, βάζουμε γάλα σκόνη ή κανονικό γάλα αν φυσικά το παιδί μας είναι λίγο μεγαλύτερο και πίνει κανονικό γάλα. Για όσες θηλάζουν ακόμα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να γίνει με μητρικό γάλα γιατί το μητρικό γάλα δεν το βράζουμε ενώ αυτή η συνταγή θέλει βράσιμο μέχρι να πήξει το σιμιγδάλι οπότε καλύτερα αν θηλάζεις να μην το επιχειρήσεις. Προτίμησε γάλα σε σκόνη.

2) Σχετικά με το φρούτο, μπορείς να βάλεις ό,τι φρούτο θέλεις, απλά εγώ προτιμώ μπανάνα γιατί είναι γλυκιά και δίνει πολύ ωραία γεύση στην κρεμούλα ή βερίκοκο που αρέσει πολύ στη μικρούλα μου. 



Στείλε μου κι εσύ τις δικές σου συνταγές στο email μου manoula1@yahoo.com κι εγώ θα τις δημοσιεύσω!

Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις