Χορτόσουπα από καρότο, κολοκυθάκι και πατάτα

Σήμερα θα σου παρουσιάσω μία πανεύκολη συνταγή για βρεφική χορτόσουπα.

Αποτελείται από καρότο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και νιασίνη (μία μορφή της βιταμίνης Β3). Επίσης περιέχει κολοκυθάκι το οποίο έχει μαγγάνιο, βιταμίνες C και Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικές ουσίες. Τέλος, βάζουμε πατάτα που περιέχει φυτικές ίνες, κάλλιο, βιταμίνες B6, B3, B9, C και D, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φολικό οξύ και φυσικά άμυλο.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, είναι ένα γεύμα που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο μωράκι μας αφού έχει πλούσια διατροφική αξία.




Υλικά:

1 καρότο μέτριο
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 πατάτα μέτρια
2 κ.γ. ελαιόλαδο
λίγο ρυζάλευρο (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το καρότο, το κολοκυθάκι και την πατάτα. Καθαρίζουμε το καρότο και την πατάτα. Το κολοκυθάκι μπορούμε να το αφήσουμε με τη φλούδα του αφού είναι μαλακή. 

Τα κόβουμε όλα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Εννοείται πως ΔΕΝ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα (μαλακά), τα βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ όπως είναι, με το νεράκι που έβρασαν, προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.

Αν μας βγει αραιή, προσθέτουμε λίγο ρυζάλευρο για να πήξει.


Στείλε μου κι εσύ τις δικές σου συνταγές στο email μου manoula1@yahoo.com κι εγώ θα τις δημοσιεύσω!

Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις