Πρώτο παιδί; Σου έχω τη λίστα με τα απαραίτητα για τη βόλτα!

Περιμένεις να φέρεις στον κόσμο το πρώτο σου παιδάκι και δεν ξέρεις τι να πρωτοπάρεις και από πού να ξεκινήσεις; Μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι στην κατάστασή σου! Εγώ είμαι εδώ 😁

Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στα "Απαραίτητα ρούχα και είδη προικός για μία νέα αρχή". Σήμερα σειρά έχουν τα απαραίτητα για την έξοδο με το παιδάκι σου. Πάμε λοιπόν να αρχίσουμε.




Το πρώτο και το κυριότερο που θα χρειαστούμε είναι φυσικά το καρότσι. Εδώ λοιπόν πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην αγορά μας γιατί για τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον, θα είναι το βασικό μας "αξεσουάρ" για την έξοδο. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολλούς παράγοντες πριν το αγοράσουμε. 

Ένας από αυτούς είναι το εάν θέλουμε να είναι πολυμορφικό ή όχι. Υπάρχουν πολλά πολυμορφικά καρότσια για όλα τα βαλάντια. Υπάρχουν καρότσια 2 σε 1, καρότσια δηλαδή που είναι πορτ μπεμπέ για όσο το μωράκι είναι ξαπλωμένο και μετά γίνονται για καθιστά μωράκια, αλλά και καρότσια 3 σε 1 τα οποία περιλαμβάνουν και το αυγό για το αυτοκίνητο.

Άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι το μέγεθος. Θα πρέπει να υπολογίσουμε αν χωράει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας.

Τέλος θα πρέπει να κοιτάξουμε να είναι ελαφρύ, κυρίως αν μένουμε σε όροφο και η πολυκατοικία μας δεν έχει ασανσέρ. 




Επίσης θα χρειαστούμε μία τσάντα εξόδου-αλλαγής για την οποία έχουμε μιλήσει αναλυτικά σε άλλο άρθρο. Από την τσάντα αυτή δεν πρέπει να λείπει ποτέ ένα φορητό φαρμακείο!




Τέλος, αν δεν πάρουμε πολυμορφικό καρότσι 3 σε 1, τότε θα πρέπει να αγοράσουμε ένα αυγό για το αυτοκίνητο το οποίο θα χρειαστούμε από το μαιευτήριο ακόμα, για να μεταφέρουμε το μωρό.


Αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστούμε. Από εκεί και πέρα, η καθεμία τα προσαρμόζει στις δικές της ανάγκες.


Σου εύχομαι με το καλό να υποδεχθείς το νέο μέλος στην οικογένειά σου και με έναν πόνο! 


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις