ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει ευκολότερα, να κατανοήσει και να εμπεδώσει μία ξένη γλώσσα; Θα σου δώσω μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις, θα δεις σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα. Μεταξύ μας, αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να εμπεδώσουν ευκολότερα μία ξένη γλώσσα 😉




Βοήθησέ το να ακούσει τη γραμματική
Στο You Tube υπάρχουν άπειρα βίντεο με τη γραμματική της κάθε γλώσσας. Βρες τα γραμματικά φαινόμενα με τα οποία έχει ασχοληθεί και άφησέ το να ρουφήξει σα σφουγγάρι τις γνώσεις με τον πιο ευχάριστο για αυτό τρόπο!

Βοήθησέ το να συμμετέχει σε παιχνίδια
Βρες ιστοσελίδες που έχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα γραμματικά φαινόμενα που έχει μάθει και άφησέ το να παίξει.

Ενθάρρυνέ το να ακούσει τραγούδια
Βρες τραγούδια που είναι των γούστων του, δώσε του και τους στίχους και παίξτε καραόκε! Άλλη μία ωραία ιδέα είναι να του δώσεις ένα λεξικό και να προσπαθήσει να μεταφράσει τους στίχους! Πίστεψέ με, δουλεύει πολύ αυτό το κόλπο! 

Δημιουργήστε μία ρουτίνα
Αφιέρωσε μισή με μία ώρα την ημέρα σε κάτι το οποίο να σχετίζεται με την εκάστοτε γλώσσα ώστε να υπάρχει καθημερινή επαφή και να γίνει κομμάτι του εαυτού του.

Βάλε το να διαβάσει ή να ακούσει παραμύθια
Το να διαβάζουν ή να ακούνε παραμύθια είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Εκμεταλλεύσου το δίνοντάς του παραμύθια στη γλώσσα που μαθαίνει!

Extra συμβουλή!


Αν θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου να κάνει μία πολύ ευχάριστη αρχή στην ισπανική γλώσσα ώστε να την αγαπήσει και να θελήσει να τη μάθει, απόκτησε τη ΣΕΙΡΑ Ε-ΒΟΟΚ "Coloreo aprendiendo" (Χρωματίζω μαθαίνοντας). Σου υπόσχομαι ότι το παιδί σου θα ξετρελαθεί ! Μάθε περισσότερα εδώ.

Ακολουθώντας αυτές τις 6 συμβουλές, θα βοηθήσεις το παιδί σου να εμπεδώσει αλλά και να αγαπήσει τη γλώσσα που μαθαίνει.


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Μέχρι την επόμενη φορά, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις