Κάνε μία πράξη αγάπης...

Μπήκε ο Δεκέμβριος που από πολλούς θεωρείται μήνας προσφοράς. Βέβαια εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να προσφέρουμε όλο το χρόνο και να μη θυμόμαστε μόνο στις γιορτές ότι υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη από βοήθεια... Εκμεταλλευόμενη όμως το γεγονός ότι πολύς κόσμος θέλει να προσφέρει αυτό το μήνα, θέλω να σου συστήσω μία δράση που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ" η οποία κάνει ένα σπουδαίο έργο. Πριν από όλα όμως θέλω να σου πω λίγα λόγια για το έργο της παίρνοντας κάποια αποσπάσματα από την ιστοσελίδα της: 



"Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της ΦΑΙΝΑΡΕΤΗΣ είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων κάθε μορφής για την προώθηση της φροντίδας και της υποστήριξης της εγκύου, της νέας μητέρας του νεογνού και της οικογένειας.

Η αποστολή της ΑμΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» είναι να συμβάλλει ενεργά στην βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα, μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων, που αφορούν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Το όραμά μας είναι η επίτευξη της ισότιμης και αδιάκριτης πρόσβασης όλων των εγκύων, νέων μητέρων και των οικογενειών τους σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την περιγεννητική περίοδο. Κύρια επιδίωξή μας είναι η υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγείας όπως ο φυσιολογικός τοκετός, ο μητρικός θηλασμός καθώς και η προετοιμασία για τη γονεϊκότηταη έγκαιρη ανίχνευση, η παρέμβαση, η θεραπεία και η μείωση των μακροχρόνιων επιπτώσεων των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών σε όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, οι ειδικότεροι στόχοι της εταιρείας περιλαμβάνουν τη μελέτη, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων κάθε μορφής στους καίριους τομείς της μείωσης της μητρικής και εμβρυικής-νεογνικής-βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, του οικογενειακού προγραμματισμού, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας ανδρών και γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας."



Η δράση για την οποία θέλω να σου μιλήσω είναι το Πρόγραμμα "Baby Bank" το οποίο με ενθουσίασε όταν έμαθα γι' αυτό γιατί είχα πολλά πράγματα από την κορούλα μου που πλέον δε χρειαζόμουν και ήθελα να τα δώσω σε γυναίκες που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Μαζεύεις όλα τα πράγματα που πλέον δε χρειάζεσαι, συμπληρώνεις τη φόρμα που θα βρεις εδώ και, το καλύτερο είναι, ότι έρχονται και παραλαμβάνουν από το σπίτι σου όλα τα πράγματα που θες να δώσεις χωρίς να χρειαστεί να "τρέχεις" εσύ να τα πηγαίνεις κάπου!

Δέχονται πάρα πολλά βρεφικά και παιδικά είδη σε καλή κατάσταση τα οποία προορίζονται για ηλικίες έως και 5 ετών. Μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι εδώ.


Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά πράγματα να δώσεις! Τι λες; Θα κάνεις κι εσύ μια καλή πράξη φέτος τα Χριστούγεννα; 


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Μέχρι την επόμενη φορά, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις