Οι 4 χρυσοί κανόνες για πρώτες βοήθειες σε παιδιά

Ο ρόλος της μαμάς, όπως άλλωστε είναι γνωστό, είναι πραγματικά απαιτητικός. Πέρα από τη χαρά και την απόλαυση των ωραίων οικογενειακών στιγμών, υπάρχουν και οι άλλες στιγμές, οι κακές, που καμία μας δε θέλει να σκέφτεται αλλά στην πραγματικότητα, όλες θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες για αυτές και να γνωρίζουμε πώς να αντιδράσουμε. Θα σου παραθέσω λοιπόν κάποιες πρακτικές συμβουλές για πρώτες βοήθειες σε παιδιά για να είσαι αλλά και να νιώθεις πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε.




1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ!

Το σημαντικότερο βήμα για να είσαι έτοιμη για όλα είναι να παρακολουθήσεις κάποια σεμινάρια για βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν άπειρα τέτοια σεμινάρια, άλλα δωρεάν και άλλα επί πληρωμή. Κάνε μία αναζήτηση στο Google και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει. Ό,τι και να διαλέξεις, προτίμησε να το δεις από κοντά ώστε να κάνεις εξάσκηση όσα μάθεις για να σου μείνουν καλύτερα γιατί, καλά τα βιντεάκια στο You Tube αλλά αν δεν εξασκήσεις αυτά που θα μάθεις, στη δύσκολη στιγμή που θα σου χρειαστούν και με τον πανικό που θα σε διακατέχει, δε θα θυμάσαι τίποτα...


2. ΕΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Προσωπικά από όταν έκανα την κορούλα μου κουβαλάω πάντα ένα φορητό φαρμακείο στην τσάντα μου το οποίο φυσικά φροντίζω να ελέγχω συχνά μην τυχόν λήξει κάτι για να το αντικαταστήσω και εννοείται κρατάω την τσάντα πάντα σε σκιά, μακριά από τον ήλιο. Έχω γράψει ειδικό άρθρο για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τέτοιο φαρμακείο. Αν θες να μάθεις λεπτομέρειες, δες το άρθρο "Φαρμακείο για μωρά και παιδιά, παντός καιρού".


3. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις αλλεργίες του παιδιού σου και να είσαι προετοιμασμένη για πιθανές αντιδράσεις. Φρόντισε να έχεις στο σπίτι σου αλλά και μαζί σου αντιισταμινικά για τυχόν αλλεργίες.


4. Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Η καλύτερη μορφή πρώτων βοηθειών είναι η πρόληψη. Διπλοτσέκαρε λοιπόν το περιβάλλον του παιδιού. Κράτα μακριά αιχμηρά αντικείμενα, επικίνδυνα χημικά, φάρμακα, πρίζες, καλώδια και οτιδήποτε θα μπορούσε φανεί επικίνδυνο για το παιδί.


4. ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Κάλεσε ασθενοφόρο ή ζήτα ιατρική βοήθεια σε σοβαρές περιπτώσεις. Μην προσπαθήσεις να το παίξεις γιατρός ούτε να ακολουθείς συμβουλές αμφιβόλου αποτελέσματος που βρήκες στο ίντερνετ.


Είναι σημαντικό λοιπόν να ανανεώνεις τις γνώσεις σου ώστε να είσαι προετοιμασμένη κατάλληλα, να μάθεις να κρατάς την ψυχραιμία σου και να δρας σωστά αναλόγως της περίστασης. Έτσι θα είσαι πάντα προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.



Μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτησε εδώ.


Μέχρι την επόμενη φορά, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις