Μωρό και διακοπές: Τι να πάρεις μαζί σου

Πρώτες διακοπές με το μωρό! Τι να πάρω μαζί μου; Μήπως ξεχάσω τίποτα; Μην πανικοβάλλεσαι! Εγώ είμαι εδώ! Σου ετοίμασα μία λίστα με τα απαραίτητα για τις διακοπές. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις τη λίστα και να τσεκάρεις όσα έχεις βάλει στη βαλίτσα σου ώστε να μην ξεχάσεις τίποτα.



Πάμε όμως να αναλύσουμε τι χρειαζόμαστε.

Ας ξεκινήσουμε με τα απαραίτητα για τον ύπνο:

Θα χρειαστεί να πάρουμε δικά μας σεντόνια για την κούνια ώστε το μωρό μας να έχει τη γνώριμη γι' αυτό μυρωδιά και ένα υποσέντονο για τυχόν "ατυχήματα". Επίσης αν χρησιμοποιεί πιπίλες, μην παραλείψουμε να τις πάρουμε μαζί μας. Μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας ρουχαλάκια για τον ύπνο. Τέλος καλό είναι αν κοιμάται με κάποιο συγκεκριμένο κουκλάκι, να το πάρουμε μαζί μας γιατί με την αλλαγή κούνιας, χώρου και κλίματος μπορεί να δυσκολευτεί να κοιμηθεί.




Αν δε θηλάζουμε θα χρειαστούμε:

Αρκετά μπιμπερό και, αν εξακολουθούμε να αποστειρώνουμε, μην ξεχάσουμε τον αποστειρωτή. Επίσης θα χρειαστούμε ένα θερμός ώστε να έχουμε μαζί μας ζεστό νερό για το γάλα του. Θα πρέπει να φροντίσουμε να μάθουμε αν έχει το δωμάτιο βραστήρα, αλλιώς θα πάρουμε τον δικό μας και φυσικά μην ξεχάσουμε το γάλα του.

Αν έχουμε μπει στις στερεές τροφές θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε μαζί μας κουταλάκια, πιατάκια, ένα κατσαρολάκι, ένα καρεκλάκι ταΐσματος από αυτά που στερεώνουν στην καρέκλα και μπόλικο χαρτί.

Επιπλέον, σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα χρειαστούμε σαλιάρες και πανάκια για το ρέψιμο.

Μην παραλείψουμε τα παρελκόμενα για το πλύσιμο των σκευών. Καλό είναι λοιπόν να έχουμε μαζί μας τη βάση στην οποία στεγνώνουμε τα μπιμπερό, ένα σφουγγαράκι πιάτων και το παιδικό απορρυπαντικό πιάτων.




Για το μπάνιο στη θάλασσα:

Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας πετσέτα θαλάσσης, μαγιό-πάνα ή αδιάβροχες πάνες, καπελάκι και ρούχα για τη θάλασσα

Επίσης θα χρειαστούμε μία φουσκωτή πισίνα ώστε να απασχολείται το παιδί γιατί τα μωράκια που είναι περιορισμένες οι κινήσεις τους βαριούνται εύκολα στη θάλασσα και εννοείται μία τρόμπα για να τη φουσκώσουμε, όπως επίσης κουβαδάκια ή μπαλάκια να τα έχουμε μέσα στην πισινούλα να παίζει και να απασχολείται. 

Τέλος, από καλλυντικά, πρέπει να έχουμε μαζί μας οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και μία ενυδατική κρέμα για μετά το μπάνιο.




Για το μπάνιο (στη μπανιέρα) θα χρειαστούμε:

Μία πετσέτα μπάνιου, το αφρόλουτρο και το σαμπουάν του, μπατονέτες και μία βούρτσα για τα μαλλάκια του.


Για την αλλαγή θα χρειαστούμε:

Πάνες, κρέμα για τα συγκάματα και πετσετούλες.


Για την έξοδο θα χρειαστούμε:

Ρούχα, μία ζακέτα για παν ενδεχόμενο και παπούτσια. Εννοείται μην ξεχάσουμε το καρότσι, το καθισματάκι αυτοκινήτου και την τσάντα εξόδου-αλλαγής για την οποία έχουμε μιλήσει ενδελεχώς εδώ.


Κλείνοντας δεν πρέπει να ξεχάσουμε το φορητό φαρμακείο το οποίο έχουμε αναλύσει εδώ.


Μην ξεχάσεις, στο τέλος του άρθρου, να κατεβάσεις τη λίστα για να οργανωθείς σωστά. Εύχομαι καλές διακοπές και καλά να περάσεις!


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Περιμένω τα σχόλιά σου και μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις