Το πρώτο παιδί έρχεται και φτιάχνουμε το παιδικό δωμάτιο! Λίστα με τα απαραίτητα

Περιμένεις το πρώτο σου παιδί και δεν ξέρεις τι να πρωτοπάρεις; Σήμερα θα ασχοληθούμε με το παιδικό δωμάτιο και τι δεν πρέπει να λείπει από αυτό.

Σε προηγούμενα άρθρα αναλύσαμε τα απαραίτητα ρούχα και ήδη προικός, τι χρειάζεται να περιλαμβάνει μία τσάντα εξόδου-αλλαγής, όπως επίσης τα απαραίτητα για τη βόλτα. Σειρά λοιπόν έχει το παιδικό δωμάτιο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστούμε.




Πριν απ' όλα, θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στο χρώμα του δωματίου και να αγοράσουμε τις μπογιές οι οποίες θα πρέπει να είναι άοσμες για ευνόητους λόγους. Καλό είναι επίσης, να βάψουμε το δωμάτιο τουλάχιστον 2 μήνες πριν τη γέννα ώστε να έχει φύγει και η παραμικρή μυρωδιά που ίσως να αναδυθεί από τις μπογιές.



Όσον αφορά τον ύπνο, θα πρέπει να έχουμε πάρει μία καλαθούνα με τη βάση της ή ένα λίκνο με το στρώμα του ώστε για αρχή να έχουμε το μωρό δίπλα στο κρεβάτι μας αν το θέλουμε.

Επίσης θα πρέπει να αγοράσουμε μία κούνια με το στρώμα της. Αν έχουμε χώρο στο υπνοδωμάτιο, μπορούμε να παραλείψουμε την αγορά καλαθούνας ή λίκνου και να τοποθετήσουμε την κούνια δίπλα στο κρεβάτι μας. Υπάρχουν κούνιες όλων των ειδών και για όλα τα βαλάντια. Κούνιες απλές και κούνιες πολυμορφικές που γίνονται προεφηβικό κρεβάτι. Υπάρχουν και κούνιες που περιλαμβάνουν επίσης κομοδίνο-αλλαξιέρα και άλλες που το βρεφικό κρεβατάκι γίνεται γραφείο μελέτης. Κατά τη γνώμη μου, οι πολυμορφικές συμφέρουν γιατί παίρνεις κάτι που θα το κρατήσεις για μια δεκαετία και βάλε και όχι για ένα με δύο χρονάκια μέχρι να γίνει η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι.




Το επόμενο πράγμα που θα χρειαστούμε είναι μία αλλαξιέρα, πράγμα το οποίο εμένα με βόλεψε πάρα πολύ.

Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο εσωτερικού χώρου, καλό είναι να προμηθευτούμε ένα γιατί, ειδικά τους πρώτους μήνες, το μωρό πρέπει να βρίσκεται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. 

Για τον ίδιο λόγο, αν γεννηθεί χειμώνα, καλό είναι να έχουμε στρώσει και ένα χαλί για να είναι ζεστό το δωμάτιο.

Όταν θα μεταφέρουμε το μωρό στο δωμάτιό του, θα μας φανεί πολύ χρήσιμη μία κάμερα. Πλέον με 50 ευρώ μπορούμε να βρούμε κάμερες με πολύ καλή εικόνα, ήχο και κάποιες έχουν επίσης μουσικούλα.


Φωτιστικό οροφής αερόστατο με λούτρινο αρκουδάκι

Όσον αφορά το φωτισμό, θα πρέπει να έχουμε ένα φωτιστικό οροφής, ένα πορτατίφ και ένα φωτάκι νυκτός. Οι λαμπτήρες θα πρέπει να έχουν θερμό φωτισμό και όχι ψυχρό. Ένα πολύ ωραίο φωτιστικό οροφής που σας προτείνω είναι το φωτιστικό αερόστατο. Η μικρούλα μου όταν το βλέπει τρελαίνεται και θέλει να τη σηκώνω ψηλά να το περιεργάζεται 😍




Αργότερα θα χρειαστούμε μαλακά παιχνίδια και ένα καλάθι για να τα αποθηκεύουμε, ένα παρκοκρέβατο με το στρώμα του και ένα ριλάξ.


Αυτά είναι τα απαραίτητα που θα χρειαστούμε για αρχή. Από εκεί και πέρα προσαρμόζεις το δωμάτιο σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές σου και του παιδιού σου. 


Εύχομαι με το καλό να υποδεχθείς το μπουμπουκάκι σου και με έναν πόνο! Να είναι το παιδάκι σου υγιές και ευτυχισμένο στη ζωή του! 


Στο τέλος του άρθρου μπορείς να κατεβάσεις τη λίστα για να οργανωθείς σωστά. 


Φυσικά, μπορείς να μου στέλνεις κι εσύ τις ιδέες σου, τη γνώμη σου και πράγματα που σε απασχολούν ή που θέλεις να ακουστούν, στο email μου manoula1@yahoo.com. Επίσης μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram και να γραφτείς στο newsletter μου. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα, πάτα εδώ.


Περιμένω τα σχόλιά σου και μέχρι το επόμενο άρθρο μου, σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!




Κατέβασε τη λίστα με τα απαραίτητα για το παιδικό δωμάτιο εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις